بخش چهارم
به گزارش ستاد اطلاعرسانی موقوفه مهر فاطمی، مجموعه ای از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای درباره سبک زندگی دخت گرامی پیامبر اسلام(ص)، در پنج سرفصلِ «رابطه با خدا»، «مدافع ولایت»، «همسر امیرالمؤمنین علیه السلام»، «ام ابیها» و الگوی زن مسلمان ایرانی» تدوین و منتشر شده که سرفصل چهارم آن به شرح زیر است:
4. ام ابیها (حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان دختر و مادر)
* خدمت به پدر راهی برای کمال انسانی
مسائل معنوی تا حدود زیادی به فضایل عملی ارتباط پیدا می کند. یعنی به آنچه که از تلاش فاطمه ی زهرا سلام اللَّه علیها ناشی می شود. مفت نمی دهند و بدون دلیل نمی بخشند. عمل انسان - در حد بالایی - در احراز فضایل و مناقب تأثیر می کند. دختری که در کوره ی گداخته ی مبارزات سخت پیغمبر در مکه متولد شد و در شعب ابی طالب یار و غمگسار پدر بود.این دختر مثل یک فرشته ی نجات برای پیغمبر؛ مثل مادری برای پدر خود؛ مثل پرستار بزرگی برای آن انسان بزرگ، مشکلات را تحمل کرد. غمگسار پیغمبر شد، بارها را بر دوش گرفت، عبادت خدا را کرد، ایمان خود را تقویت کرد، خودسازی کرد و راه معرفت و نور الهی را به قلب خود باز کرد. اینهاست آن ویژگیهایی که آدمی را به کمال می رساند.
بیانات در دیدار جمعی از زنان ١٣٧١/۰٩/٢۵
* تسلی بخش پیغمبر
شما ببینیدحضرت[فاطمه(سلام الله علیها)] چگونه زندگی کرده است! تا قبل از ازدواج که دخترکی بود، با آن پدرِ به این عظمت کاری کرد که کنیه اش را امّ ابیها - مادرِ پدر – گذاشتند. در آن زمان، پیامبر رحمت و نور، پدیدآورنده ی دنیای نو و رهبر و فرمانده ی عظیم آن انقلاب جهانی - انقلابی که باید تا ابد بماند - در حال برافراشتن پرچم اسلام بود. بی خود که نمی گویند امّ ابیها! نامیدن آن حضرت به این کنیه، به دلیل خدمت و کار و مجاهدت و تلاش اوست. آن حضرت چه در دوران مکّه، چه در دوران شعب ابیطالب - با آن همه سختیهاکه داشت - و چه آن هنگام که مادرش خدیجه از دنیا رفت و پیغمبر را تنها گذاشت، در کنار و غمخوارِ پدر بود. دلِ پیغمبر در مدّت کوتاهی با دو حادثه ی وفات خدیجه و وفات ابیطالب شکست. به فاصله ی کمی این دو شخصیّت از دست پیغمبر رفتند و پیغمبر احساس تنهایی کرد. فاطمه ی زهرا سلام الله علیها در آن روزها قدبرافراشت و با دستهای کوچک خود غبار محنت را از چهره ی پیغمبر زدود. امّ ابیها؛ تسلّی بخش پیغمبر. این کُنیت از آن ایام نشأت گرفت.
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ١٣٧٣/۰٩/۰٣
* تربیت فرزندانی که الگوی بشریتند
زندگی فاطمه ی زهرا سلام الله علیها از همه ی ابعاد، زندگی ای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است. شوهر جوان او دائماً در جبهه و میدانهای جنگ است؛ اما در عین مشکلات محیط و زندگی، فاطمه ی زهرا سلام الله علیها، مثل کانونی برای مراجعات مردم و مسلمانان است. او دختر کارگشای پیغمبر است و در این شرایط، زندگی را با کمال سرافرازی به پیش می برد: فرزندانی تربیت می کند مثل حسن و حسین و زینب؛ شوهری را نگهداری می کند مثل علی و رضایت پدری را جلب می کند مثل پیغمبر! راه فتوحات و غنایم که باز می شود، دختر پیغمبر ذره ای از لذتهای دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایی را که دل دختران جوان و زنها متوجه آنهاست، به خود راه نمی دهد. عبادت فاطمه ی زهرا، سلام اللَّه علیها، یک عبادت نمونه است.
بیانات در دیدار جمعی از زنان ١٣٧١/۰٩/٢۵
* تربیت نسل معرفت و معنویت
تطبیق سوره ی کوثر با فاطمه ی زهرا (سلام الله علیها) یک تطبیق مصداقی درست است؛ این همه برکات بر خاندان پیغمبر، بر یکایک ائمه ی هدی (علیهم السّلام)! عالم پُر است از نغمه های دلنواز فردی و اجتماعی و دنیائی و اخروی که از این حنجره های پاک برخاسته؛ حسین بن علی، زینب کبری، امام حسن مجتبی، امام صادق، امام سجاد؛ هر کدام از ائمه. ببینید چه غوغائی است در عالم معرفت، در عالم معنویت، در بزرگراه هدایت از کلمات این بزرگواران و درسهای آنها و معارف آنها! این نسل فاطمه ی زهراست.
بیانات در دیدار مداحان اهل بیت(ع) به مناسبت میلاد حضرت فاطمه ی زهرا(س) ١٣٨۶/۰۴/١۴