ماژول رسانه

  • 3887
  • 167 مرتبه
  • 24 اردیبهشت 1402

برخی وقف های حضرت زهرا(س)

برخی وقف های حضرت زهرا(س)

 

وقف اموال

بر اساس روایات، حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) صاحب اموالی بود که از طریق هبه (بخشش) به آن حضرت رسیده بود و ایشان بخشی از اموالش را وقف نمود. در این فرصت به چند مورد اشاره می‌شود:
 

← روایت امام صادق

از امام صادق (علیه‌السّلام) درباره صدقات رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و امام علی (علیه‌السّلام) پرسیده شد، آن حضرت در پاسخ فرمود: «صدقه‌های آنان به ما حلال است. حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) صدقه‌های خود را برای بنی هاشم و بنی مطلب قرار داد».


 

← روایت امام باقر

امام باقر (علیه‌السّلام) به ابابصیر فرمود: «آیا وصیت حضرت فاطمه را برایت بخوانم؟» ابابصیر گفت: آری. آن حضرت از کیسه‌ای نوشته‌ای بیرون آورد و خواند: «بسم الله الرحمن الرحیم، این وصیت نامه فاطمه دختر پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) برای علی بن ابی طالب (علیه‌السّلام) است؛ باغات و مزرعه‌های هفت گانه‌ام را که عبارتند از: عواف ، دلال ، برقه ، مبیت ، حسنی ، صافیه و مزرعه‌ ام ابراهیم همه در اختیار علی است و پس از او در اختیار حسن و سپس حسین و پس از او بزرگ‌ترین فرزندانم متولی آنها خواهند بود. بر این وصیت نامه مقداد و زبیر را شاهد می‌گیرم. نویسنده وصیت نامه: علی بن ابی طالب».


 

← روایت امام رضا

از امام رضا (علیه‌السّلام) درباره باغ‌های هفت گانه پرسیده شد که آیا آنها ارث رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) برای فاطمه (علیه‌السّلام) بوده است؟ امام (علیه‌السّلام) فرمود: «آنها وقف بودند و رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) از محل در آمد آنها مخارج مهمان‌های خود را تامین می‌کرد و هنگامی که رحلت نمود عباس عموی پیامبر درباره آنها با حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) به خصومت پرداخت و حضرت علی (علیه‌السّلام) و سایرین شهادت دادند که آنها وقف حضرت فاطمه بوده است و آنها عبارتند از: دلال، عواف، حسنی، صافیه، مال‌ام ابراهیم، مبیت و برقه».


 

پانویس

۱. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج۷، ص۴۸، محقق و مصحح:غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، دار الکتب الاسلامیة، تهران، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۲. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج۷، ص۴۸، محقق و مصحح:غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، دار الکتب الاسلامیة، تهران، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۳. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج۷، ص۴۷-۴۸، محقق و مصحح:غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، دار الکتب الاسلامیة، تهران، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    

فایل های پیوست

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
Copyright © 2024, All Rights Reserved.