ما همواره باید به تاریخ رجوع کرده و از آن عبرت بگیریم، هماگونه که امام خمینی (ره) فرمودند: "تاریخ معلم انسانها و چراغ راه آیندگان است"، بنا به شواهد تاریخ بانوان ایران زمین به عنوان مظهر تحقق آمال بشر، در نهضت و انقلاب نظام اسلامی و جامعه مهدوی سهم بیشتری را نسبت به مردان ایفا کرده اند.
متاسفانه اکثر مواقع آنطور که در جامعه شاهد آن هستیم، جایگاه زنان در جامعه و زیست اجتماعی در ابعاد منفی مورد سنجش قرار میگیرد، ولیکن در عصر امروز، آن هم در دورانی که بسیاری از کشورها چه غربی و چه شرقی چشم دیدن پیشرفت زنان ایران زمین را ندارند، لازم است که همواره از زنان توانمند کشورمان بگوییم و تبیینی از دستاوردهای ارزشمندشان در راستای جهاد تبیین حاصل شود، بانوانی که با تصور مشغلهها و مسئولیتهای گوناگون روزمره، باحضور حداکثری در تمامی عرصههای متفاوت جامعه خصوصاً جنبشهای دانشجویی، پیشرفت، عزت و اقتدار کشور را تضمین میکنند، آری! دقیقا آنهایی که به جهت وظیفه انسانی خود در جامعه حضور پیدا کرده و مسئولیتهای سیاسی، فرهنگی و... را به عهده میگیرند.
غیر قابل انکار است که گفته شود حضور بانوان در جنبشهای دانشجویی و حرکتهای جمعی نقش کلیدی و تاثیرگذاری را به منصه اجرا میرساند، همانگونه که رهبر معظم انقلاب میفرمایند: در درجه اول، این زنان هستند که باید برای حل مشکلات قشر خودشان اقدام کنند، جامعه زنان باید کار فرهنگی را در اولویت خود قرار دهند و دادن شناخت و آگاهی به قشر زنان، آنها را در برابر تهاجم فرهنگی دشمن مقاوم میسازد، این زنها هستند که باید نگاه غلطی را که نسبت به زنان و مسائل مربوط به جنسیت وجود دارد را از بین برده و حضور به موقع و صحیح در اجتماع را نشان دهند!
اگر برنامهها و ذهنیتهایی که مبانی معرفتی بانوان را در حوزههای مختلف خصوصاً عرصه فرهنگی تحت الشعاع قرار میدهد، اصلاح شود و به تاکید معظم له عزم و اراده راسخی در خصوص اصلاح نگرشها و مسائل چالشزا حوزه بانوان شکل بگیرد، آن وقت است که کشور میتواند از تمامی ظرفیتها کمال بهره و استفاده ببرد، پس اگر حرکتی را در جهت اصلاح چالشهای موجود در حوزه بانوان تاریخ به ثبت رسانده و یا آغاز شده است، نقش و تاثیر بدوی بانوان در چنین کنشهایی امری ناگریز است.
فاطمه فلاح مهنه، دبیر خواهران جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی
منبع: خبردانشجو