کتاب «زنان شگفتانگیز» (داستان زنان الهامبخش، پیشگام و مبارز) از لوسی بیور و سارا گرین با ترجمه زهرا ابراهیمی سر از کتابفروشیها درآورده است.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی موقوفه مهر فاطمی، «زنان شگفتانگیز» کتابی در معرفی زنان تأثیرگذار، خلاق، پیشرو، مبارز و مستعد قرن بیستم است. این کتاب شامل یادداشتهایی کوتاهِ در معرفیِ زنانی است که هر یک به نحوی حضوری مؤثر در دنیا داشتهاند و جزو مشاهیر جهان به شمار میآیند.
لوسی بیور و سارا گرین کتاب «زنان شگفتانگیز» را برای آشنایی کودکان و نوجوانان با زنان موفق و پیشرو و خلاق و جسور قرن بیستم تدارک دیدهاند. این کتاب مخاطبان خود را با خطوط اصلی و مهم زندگی زنان بزرگ و تأثیرگذار و موفق قرن بیستم و دستاوردها و دلیل اهمیت هر یک از آنها آشنا میکند.
کتاب «زنان شگفتانگیز» کتابی مناسب برای آشنایی اولیه کودکان و نوجوانان با زنانی است که نامشان بهدلیل دستاوردهایی که داشتهاند و جسارتهایی که بهخرج دادهاند و جایگاهی که در جهان به دست آوردهاند در تاریخ جهان ماندگار شده است.
متن اصلی کتاب «زنان شگفتانگیز» اولین بار در سال ۲۰۱۸ منتشر شده است.
این کتاب در ۲۵۶ صفحه و با بهای ۲۸۵۰۰۰ تومان در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه به زیور طبع آراسته شده است.
در «بنوبوک» و در بخش درنگی بر کتاب «زنان شگفتانگیز» آمده است:
وجه مشترک همه زنانی که در کتاب «زنان شگفتانگیز» بهصورت کوتاه و فشرده معرفی شدهاند، چنانکه در مقدمه این کتاب اشاره شده، این است که «آنها از بهپا خواستن، ابراز عقیده و سختکوشی برای رسیدن به اهدافشان هراسی ندارند» و «الگوهای دوران معاصر هستند».
زنان موفق و خلاق و پیشگام و الهامبخش و تأثیرگذارِ معرفی شده در کتاب «زنان شگفتانگیز» از حوزههای مختلف، از هنر و ادبیات گرفته تا سیاست و... انتخاب شدهاند.
کتاب «زنان شگفتانگیز» از ۹ بخش تشکیل شده است. در بخش اول این کتاب زنان الهامبخش، در بخش دوم زنان پیشگام، در بخش سوم زنان مبارز، در بخش چهارم زنان رهبر، در بخش پنجم زنان پیشتاز، در بخش ششم زنان خالق، در بخش هفتم زنان فعال مدنی، در بخش هشتم زنان استاد و در بخش نهم زنانی که استعدادهای جوان بهحساب میآیند معرفی شدهاند.
مادر ترزا، هیلاری کلینتون، هارپر لی، میشل اوباما، ایرنا سندلر، زها حدید، دانیکا پاتریک، کاترین بیگلو، جودی بلوم، مارگارت تاچر، بینظیر بوتو، مارتا گلهورن، ماری تمپل گراندین، رزا پارکس، هلن کلر، گلوریا استاینم، ملکه الیزابت دوم، ملیندا گیتس، اوا پرون، شریل سندبرگ، میتعلی راج، النور روزولت، آنگلا مرکل، ایندیرا گاندی، کاتلین کندی، والنتینا ترشکووا، آنا بنکرافت، املیا ارهارت، جی. کی. رولینگ، فریدا کالو، ویرجینیا وولف، مارگارت اتوود، سیلویا پلات، جین گودال، نوال سعداوی، سیمون دو بووار، اُپرا وینفری، مریل استریپ، آگاتا کریستی و ملاله یوسفزی از جمله زنانی هستند که در کتاب «زنان شگفتانگیز» به کودکان و نوجوانان معرفی شدهاند و دستاوردهای آنها و دلیل شهرت و اهمیتشان در این کتاب آمده است.
در بخشی از مقدمه کتاب «زنان شگفتانگیز» میخوانید:
«غیرقابل تصور است که همین صد سال پیش زندگی برای بسیاری از زنان در سراسر جهان کاملا متفاوت بود. در اوایل قرن بیستم زنان هنوز شهروند درجه دو در نظر گرفته میشدند. ما حق رأی نداشتیم. برای تحصیل و کار با موانعی روبهرو بودیم. جایگاه ما در خانه و شغلمان رسیدگی به نیازهای همسر و فرزندانمان بود و فقط میتوانستیم آرزو کنیم که روزی پزشک، دانشمند، وکیل یا سیاستمدار شویم.
این امر به گروه شجاع و جسور طرفداران حق رأی زنان نیاز داشت؛ زنانی که برای آزادی و برابری حق رأی مبارزه میکردند تا مسیر تاریخ را برای هر زنی در آینده بهطور اساسی تغییر دهد. به رهبری املین پنکهرست پرتکاپو در انگلستان و دیگر زنان نظیر او در سراسر جهان و با جنبش حق رأی زنان است که در قرن بیستویکم زنان جوان تقریبا در همهجا میتوانند رؤیاهای بزرگ و اهداف والایی داشته و به آرزوهای خود دست یابند.
امروزه زنان در هر زمینهای مسئولیتهای اصلی را بهعهده دارند. بدون الهام و انگیزه اسطورههای حقیقی که ما را برای دست یافتن به دورترین رؤیاهایمان ترغیب میکنند کجا خواهیم بود؟ بدون پیشگامان، دختران پردل و جرئتی که برای شروع بنایی تازه جان و مالشان را به خطر انداختند چطور؟
و اما پیشتازان؛ زنانی که با علاقه و کنجکاوی خود موجب بهبود اوضاع جهان شدند. زندگی بدون خالقانی که تعهد به حرفهشان هیچ حدومرزی نمیشناسد چقدر کسلکننده خواهد بود! ما همچنین فعالان مدنی، زنانی را که شهامت ابراز عقیده دارند، تحسین میکنیم. استادها با انگیزه و اراده در حوزه خود به بالاترین جایگاه رسیده و در سراسر جهان تحسین میشوند. در نهایت نباید استعدادهای جوان، قهرمانان، کارآفرینان و سوپراستارهای فردا را فراموش کنیم.»
درباره ترجمه فارسی کتاب «زنان شگفتانگیز»
کتاب «زنان شگفتانگیز؛ داستان زنان الهامبخش، پیشگام و مبارز» در ۲۵۶ صفحه و با بهای ۲۸۵۰۰۰ تومان با ترجمه زهرا ابراهیمی در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
زهرا ابراهیمی، متولد ۱۳۶۷، مترجم ایرانی است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «مسئله مرگ و زندگی است»، «هنر نه گفتن بدون احساس گناه»، «چرا آخر گربهها اینقدر تودلبرو هستند؟»، «ندای خلاقانه: هیچ راز بزرگی وجود ندارد» و «داستانهای اسرارآمیز برای دختران» اشاره کرد.
منبع: ایسنا