ماژول رسانه

  • 2303
  • 148 مرتبه
  • 1401/10/19

بیانات آیت الله خامنه ای درباره سبک زندگی حضرت زهرا

بیانات آیت الله خامنه ای درباره سبک زندگی حضرت زهرا

بخش دوم

 

به گزارش ستاد اطلاعرسانی موقوفه مهر فاطمی، مجموعه ای از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای درباره سبک زندگی دخت گرامی پیامبر اسلام(ص)، در پنج سرفصلِ «رابطه با خدا»، «مدافع ولایت»، «همسر امیرالمؤمنین علیه السلام»، «ام ابیها و الگوی زن مسلمان ایرانی» تدوین شده که سرفصل نخست آن در روزهای گذشته منتشر شد و اکنون سرفصل دوم به شرح زیر ارائه می گردد:

 

 

2. حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان مدافع ولایت (عضوی از جامعه ولایی)
* ایستادگی و موقع شناسی در سن جوانی
در قضیه حضرت صدّیقه طاهره سلام الله علیها، نکات خیلی مهمّی وجود دارد؛ لیکن یک نکته که با وضع شما جوانان مؤمن و انقلابی تطبیق می کند، این است که همه ی این افتخارات و کارهای بزرگ و مقامات عالیِ معنوی و دست نیافتنیِ آن انسان والا و آن زنِ بی نظیر تاریخ بشر و سیّده ی زنان عالم، و ضمناً همه ی آن صبرها و ایستادگیها و موقع شناسیها و کلمات پرباری که در این زمانها از ایشان صادر شده است - همه ی این حوادث بزرگ - در دوران کوتاه جوانی این بزرگوار اتّفاق افتاده است. یک وقت این قضیه را به عنوان یک موضوع مرثیه سرایی مطرح می کنیم و می گوییم که این بزرگوار سنّ کمی داشتند یا جوان بودند، که این، موضوعِ مصیبت خوانی و مرثیه سرایی می شود. یک وقت این را به عنوان یک امر قابل تدبّر و حاوی درسها می دانیم و با این چشم نگاه می کنیم؛ آن وقت اهمیت ویژه ای پیدا می کند.
(بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه ١٣٧۶/۰۶/٢۶)

 

* شبیه ترین شخص به رسول خدا
درباره فاطمه زهرا سلام الله علیها، هرچه بگوییم، کم گفته ایم و حقیقتاً نمی دانیم که چه باید بگوییم و چه باید بیندیشیم. به قدری ابعاد وجود این انسیّه ی حوراء، این روح مجرّد و این خلاصه ی نبوّت و ولایت برای ما پهناور و بی پایان و درک ناشدنی است که حقیقتاً متحیّر می مانیم. اگر به کتابهایی که درباره ی فاطمه ی زهرا سلام الله علیها به وسیله ی محدّثین اهل سنّت نوشته شده است، نگاه کنید، روایات بسیاری را می بینید که از زبان پیغمبر صلّی اللَّه علیه وآله وسلّم در ستایش صدّیقه ی طاهره علیهاسلام صادر شده است و یا رفتار پیغمبر با آن بزرگوار را نقل می کنند. این حدیث معروف از عایشه است که گفت: «والله ما رأیت فی سمته و هدیه اشبه برسول الله صلّی الله علیه وآله وسلّم من فاطمة»؛ «هیچ کس را از لحاظ هیأت، چهره، سیما، درخشندگی و حرکات و رفتار، شبیه تر از فاطمه به پیغمبر اکرم ندیدم.»
(بیانات در دیدار جمعی از مداحان ١٣٧٣/۰٩/۰٣)

 

* اول دیگران بعد خودمان!
امام حسن مجتبی علیه الصّلاةوالسّلام می گوید: شبی - شب جمعه ای - مادرم به عبادت ایستاد و تا صبح عبادت کرد. «حتی انفجرت عمود الصبح». تا وقتی که طلوع فجر شد. مادر من از سر شب تا صبح مشغول عبادت بود و دعا و تضرع کرد. امام حسن، علیه الصّلاةوالسّلام، می گوید - طبق روایت - شنیدم که دائم مؤمنین و مؤمنات را دعا کرد؛ مردم را دعا کرد؛ برای مسائل عمومی دنیای اسلام دعا کرد. صبح که شد گفتم: «یا اماه!»؛ «مادرم!» «لم لا تدعین لنفسک کما تدعین لغیرک» «یک دعا برای خودت نکردی! یک شب تا صبح دعا، همه برای دیگران!؟» در جواب فرمود: «یا بنی، الجار ثم الدار» «اول دیگران بعد خود ما!» این، آن روحیه ی والاست.
(بیانات در دیدار جمعی از زنان ١٣٧١/۰٩/٢۵)

 

* دفاع عالمانه از ولایت
ایشان در محیط علم هم یک دانشمند والاست. آن خطبه ای که فاطمه ی زهرا سلام الله علیها در مسجد مدینه، بعد از رحلت پیغمبر ایراد کرده است، خطبه ای است که به گفته ی علامه ی مجلسی، «بزرگان فصحا و بلغا و دانشمندان باید بنشینند کلمات و عبارات آن را معنا کنند!» این قدر پرمغز است! از لحاظ زیبایی هنری، مثل زیباترین و بلندترین کلمات نهج البلاغه است. فاطمه ی زهرا سلام الله علیها می رود در مسجد مدینه، در مقابل مردم می ایستد و ارتجالاً حرف می زند! شاید یک ساعت، با بهترین و زیباترین عبارات و زبده ترین و گزیده ترین معانی صحبت کرده است.
(بیانات در دیدار جمعی از زنان ١٣٧١/۰٩/٢۵)

 

 

فایل های پیوست

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
Copyright © 2024, All Rights Reserved.