ماژول رسانه

  • 3934
  • 315 مرتبه
  • 03 خرداد 1402

حجاب، هویت و استعدادهای انسانی زن را در نگاه دیگران پررنگ تر می کند

دارنده مدال برنز المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور:

حجاب، هویت و استعدادهای انسانی زن را در نگاه دیگران پررنگ تر می کند

 

دکتر مریم شکاری، متولد1373 فارغ‌التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دارنده مدال برنز دوازدهمين المپياد علمی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، از جمله دختران موفق سرزمین عزیزمان ایران است که علاوه بر درخشش در عرصه علم و دانش، فعالیت‌های جهادی و فرهنگی نیز در دوران تحصیل خود داشته و از این رهگذر حرف های شنیدنی دارد که در ادامه می خوانید.

مهر فاطمی_ ضمن تشکر از حضورتان در این گفتگو، لطفا معرفی کوتاهی از خود داشته باشید؟

 مریم شکاری هستم، ورودی مهر ۹۲ دانشگاه علوم پزشکی مشهد که دو سال پیش فارغ التحصیل شدم و ۶ ماهه گذشته را مشغول آمادگی برای آزمون دستیاری تخصصی پزشکی بودم. در حال حاضر هم در کلینیکی واقع در شهرستان فاروج مشغول به کار هستم.

مهر فاطمی _ از فعالیت‌های درسی و غیر درسی خود در دوره دانشجویی بگویید. آیا حجم سنگین دروس اجازه فعالیت‌های غیر درسی را به شما می داد؟

بله، سال های اول تحصیل در دانشگاه حجم درس ها سبک تر بود و تابستان ها برنامه درسی نداشتیم، در نتیجه به فعالیت های پژوهشی و فرهنگی در قالب کمیته تحقیقات دانشجویی، جهاد دانشگاهی و بسیج دانشجویی می پرداختیم. اما سال های آخر تحصیل، بیشتر به فعالیت تخصصی در زمینه نظام سلامت علاقمند شدم و در کنار دوستانم در انجمن علمی دانشجویان پزشکی کارگاه های مرتبط با مدیریت در نظام سلامت را برگزار می کردیم. در  این دوران، توفیق  شرکت در یک اردوی جهادی سلامت در سرخس و همینطور خدمت رسانی در موکب های سلامت در ایام شهادت امام رضا(ع) را داشتم. در این دوران به صورت مقطعی ورزش را هم پیگیری می کردم و بعد از فارغ التحصیل شدن و شروع ورزش به شکلی منظم تر، به حیاتی بودن این  عنصر در زندگی خود پی بردم و سعی کردم جزئی ثابت از زندگی ام باشد.

مهر فاطمی _ در زندگی فردی و اجتماعی خود عموما از چه کسانی الگو می گیرید؟

به جای الگو بهتر است کلمه دوست را انتخاب کنم. دوستان من در زندگی، شهیدانی هستند که در راهیان نور دانشجویی سال ۹۲ با آنها در دو کوهه و فتح المبین و شلمچه آشنا شدم. این سلسله دوستی و آشنایی تا به امروز و شهدای دهه شصتی و دهه هفتادی مدافع حرم و امنیت ادامه دارد. البته این جمله خیلی بزرگ و سنگین است؛ من در حد وسعم سعی می کنم خود را به آنها نزدیک کنم. این دوستی با شهدا خیلی از ابعاد زندگی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد مثلا معاشرت با دوستان و خانواده، فعالیت اجتماعی، معنویت، اخلاق، پاکدستی در کسب درآمد حلال، رعایت حق همسایه، ارتباط با خدا و اهل بیت(ع)، خودسازی و .

مهر فاطمی_ به عنوان یک بانوی فرهیخته و نخبه دانشگاهی، چه دیدگاهی نسبت به پوشش بانوان دارید و تا چه حد به رعايت آن در محیط های اجتماعی و آکادمیک معتقدید؟

قطعا رعایت حجاب و پوشش در محیط های عمومی یک ضرورت است. من پس از حضورم در محیط دانشگاه و تجربه محیط جدیدی که زن و مرد در کنار هم و دوشادوش برای کسب علم و پیشرفت فعالیت می کردند، حجاب چادر را برگزیدم و در واقع از دوره دانشجویی چادری شدم. زمانی این ضرورت برای من ایجاد شد که دوست داشتم در محیطی که در آن فعالیت می کردم با استعداد های انسانی ام مثل علم، مدیریت، تحلیل، برنامه ریزی و معنویت شناخته شوم. در واقع دوست نداشتم جنبه ظاهری من در برداشت و نحوه برخورد دیگران تاثیرگذار باشد و بحمدالله حجابی که برگزیدم در مقاطع مختلف، به بنده اثبات کرد که مدل پوشش من در نحوه تعاملم با افراد جامعه کاملا موثر است و از این انتخاب بعد از حدود ۱۰ سال بسیار راضی هستم.

مهر فاطمی _ به عنوان یک بانوی شیعه، شخصیت حضرت زهرا(س) و جایگاه والای ایشان تا چه حد بر زندگی شخصی و اجتماعی شما تاثیر گذار بوده است؟

حقیقتا سخن گفتن درباره شخصیت حضرت زهرا(س) و جایگاه رفیع ایشان در همه ابعاد، از درک ناقص و زبان من عاجز است. در وصف ایشان همین بس که اولین شهید راه امامت و جدا کننده خط حق و باطل در تاریخ بعد از رحلت پیامبر(ص) هستند.  امروز ما دین و سبک زندگی و تشیع را وامدار فرزندان ایشان هستیم و این از لطف و برکت وجود آن بانوی بزرگوار است. اما در حد درک من، ایشان پشتیبان اصلی امامت بعد از رحلت پیامبر(ص)، تربیت کننده نسل امامان، عالم در دین و قرآن، جداکننده خط تشیع در مسیر تاریخ از مسیر های انحرافی، فداکار و ایثار گر در راه خدا و به معنای واقعی مطیع امر الهی بودند. زندگی کوتاه این بانوی والامقام سراسر برکت بود؛ چه از بعد معنوی و چه خانوادگی و اجتماعی

مهر فاطمی _ به عنوان دانشجوی مدال آور در المپیاد علمی کشور، چه توصیه ای به دانشجویان المپیادی دارید؟

 المپیاد مسیری هموار است و بر خلاف آنچه دانشجو تصور می کندکه حجم زیادی از مطالب سخت در انتظار اوست، اینطور نیست و می تواند با مطالعه دقیق نکات مهم‌ و کاربردی، آنچه را که در فضای المپیاد نیاز دارد، جمع آوری کند و به کار بگیرد، ضمن اینکه امیدوار بودن و به کارگیری تلاش حداکثری هم از جمله شروط موفقیت در این مسیر است./ ز.ق

فایل های پیوست

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
Copyright © 2024, All Rights Reserved.