نویسنده کتاب «جذبه مشرقی» میگوید تعداد مسلمانان در کشورهای اروپایی طی ۳۰ سال گذشته دو برابر شده است و تا سال ۲۰۲۷ از هر پنج فرانسوی، یک نفر مسلمان خواهد بود.
کتاب «جذبه مشرقی» که توسط دفتر نشر معارف روانه کتابفروشیها شده، روایتی است از تازهمسلمانان در کشورهای مختلف که بهقلم حسین سروقامت تدوین و منتشر شده است. کتاب در ابتدا مقدمهای دارد که در آن وضعیت تمایل به اسلام طی سالهای اخیر مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه، شرححال 40 تن از نومسلمانان ارائه شده است.
نویسنده مخاطب اصلی این کتاب را جوانان معرفی میکند، هرچند مطالعه این کتاب که در واقع شرحی است از جذابیتهای دین اسلام برای هر مخاطب مسلمانی جالب است. سروقامت کوشیده است گاه این گزارشها و شرححال را از زاویه دید سوم شخص غائب روایت و گاه در قالب گفتوگو آنها را عرضه کند.
هر کدام از این تازهمسلمانان با بخشی از جذابیت اسلام به این دین گرایش پیدا کردهاند؛ برخی از آنها با عشق به امام حسین(ع) مسلمان شدهاند، میگفتند "وقتی دیدیم که عشق به امام حسین(ع) این شور را میان مردم عالم ایجاد میکند که در ماه محرم همه مسلمانان لباس عزا بر تن میکنند و عزاداری میکنند، احساس کردیم که در این امر باید نکتهای باشد."، وقتی تحقیق کردند، به اسلام گرویدند.
برخی از آنها با شنیدن آیاتی از قرآن مسلمان شدند، آیاتی از قرآن یا معنای برخی از آیات به گوششان رسیده است و متحول شدهاند. بخشی دیگر نیز از طریق جذابیتهایی که برخی از مناسک مانند حج وجود داشته است مسلمان شدهاند، مثلاً با یک خانم آلمانی که مسلمان شده بود، صحبت میکردم، دراینباره میگفت "ما آلمانیها آدمهای فوقالعاده منظمی هستیم و نظم یکی از اساس اصلی در زندگی ماست. من وقتی دیدم که در ایام حج حدود سهمیلیون نفر با نژادها، آداب و رسوم و مذاهب مختلف به حج میآیند و با هم این مراسم را با نظم و احترام انجام میدهند، برایم جالب بود. با دیدن مراسم حج این پرسش در ذهنم ایجاد شد که کدام دین است که بتواند میان مردم با تنوع مختلف، چنان وفاقی برقرار کند که با یکدیگر زیر یک پرچم جمع شوند و این عظمت را در دنیا ایجاد کنند."
سیاست کشورهای اروپایی و تدابیری که برای جلوگیری از نشر اسلام انجام دادند، سیاست موفقی نبوده است؛ چرا که نتوانستهاند روی فطرت را بپوشانند. آنها اسلام را در واقع از مردم خود پنهان کردند. در فرانسه حجاب را منع میکنند، اما مسلمانان دست از حجاب برنمیدارند، این موضوع در دیگر کشورهای غربی نیز قابل رؤیت است. میتوان بین مردم و شکوفاییهای اسلام جدایی ایجاد و اخبار را سانسور کرد، اما آتش فطرت را نمیتوان در دل آنها خاموش کرد، بر همین اساس است که کشیشهای مسیحی در این سالها بهشدت نسبت به گسترش اسلام در اروپا احساس خطر کردهاند.
جالب است وقتی ما این نکات را از تازهمسلمانان میخوانیم، متوجه میشویم که آنها در مسلمانی خود خیلی پایبندتر هستند؛ چون همانند ما آبا و اجدادی دین خود را انتخاب نکردهاند؛ بلکه در این زمینه تحقیق و تلاش کردهاند بهترین را انتخاب کنند. این مسائلی که ما حاضریم بهراحتی زیر پا بگذاریم، آنها حاضر نیستند از دست بدهند، گاهی حاضرند شغل و درآمد خود را از دست بدهند، اما بر سر مسلمانی خود ثابتقدم بمانند.
*روایتهای مختلفی در کتاب «جذبه مشرقی» از زبان تازهمسلمانان ذکر شده است، بهعنوان یک نویسنده کدامیک از این روایتها برای شما جالب و قابل تأمل بود؟
من این کتاب را به شهید ادواردو آنیلی تقدیم کردم، بهنظرم جریان آنیلی از دیگران قابل تأملتر است، اینکه چطور یک نفر حاضر میشود بهخاطر دین، از ثروت هنگفت خود دست بردارد، جای درنگ دارد. خانواده آنیلی در ایتالیا بسیار ثروتمند هستند و کمپانیهای خودروسازی معروفی دارند، اگر او میخواست با خانواده خود همراهی کند، تا آخر عمر خود و فرزندان و حتی نوههایش را میتوانست تأمین کند اما پشتپا به این ثروت افسانهای میزند و در این راه به شهادت میرسد. همانطور که در کتاب نوشتیم، او تنها کسی از جمع تازهمسلمانان است که با امام خمینی(ره) دیدار میکند و امام(ره) بر پیشانی او بوسه میزند، زندگی او بسیار عجیب و قابل تأمل است.
ماجرای خانم ماری پیر والکمان یا مریم ابوالذهب، اسلامشناس مشهور فرانسوی، نیز قابل تأمل است. او پژوهشگر بود و اسلام را با پژوهش پذیرفته است. او طوری در اسلام و تشیع خود غرق میشود که وصیت میکند تا او را در مسیر پیادهروی اربعین دفن کنند؛ آن هم جایی که بیابان است و غیر از اوقات پیادهروی اربعین کسی از آنجا رد نمیشود، این خانم چه دیده در تشیع که وصیت میکند "من را از فرانسه به عراق ببرید، در حرم حضرت علی(ع) طواف دهید و بعد در مسیر پیادهروی اربعین تدفین کنید."؟!
منبع: تسنیم